17.3.2009.

Tampere Kuplii -sarjakuvatapahtuma järjestetään tänä vuonna kolmatta kertaa 27.-29.3. Festivaali kokoaa viikonloppuna kaupunkiin sekä länsimaisen että aasialaisen sarjakuvan harrastajia ja muuta yleisöä. Viime vuonna tapahtuma keräsi 4 167 kävijää.

Perjantain ohjelmistoon kuuluu Tampere Kuplii Goes Academic, tieteellisempi seminaari Tampereen yliopistolla. Näyttelijä Seela Sella jakaa Sarjakuva-Finlandia-palkinnon, minkä jälkeen kuullaan japanilaista mediatutkija Koichi Iwabuchia ja suomalaisia sarjakuva-asiantuntijoita.

Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuma siirtyy Finlaysonin alueelle ja Vanhalle kirjastotalolle, joissa festarihenkisempää ohjelmaa TR1-rakennuksen myyntialueella ja Vanhan kirjastotalon Pienlehtimarssilla. Väriä katukuvaan tuovat aasialaisten sarjojen hahmoiksi pukeutuneet cosplay-harrastajat, lauantaina nähdään cosplay-kilpailu.

Erilaisia paneeleita, esitelmiä ja haastatteluita kuullaan Työväenmuseo Werstaalla, läheisellä TR1-rakennuksella ja Vanhalla kirjastotalolla. Luvassa on esimerkiksi Sarjakuvatietäjä 2009 -kilpailun Tampereen esikarsinta, Fingerpori-tekijän haastattelu ja eroottisten sarjakuvien esittelyä. Festareilla julkaistaan useita sarjakuvia, muun muassa Eläkeläisten korkeajännitys ja Villimpi Pohjola 2.

Kunniavieraina esiintyvät Aku Ankka -piirtäjät Mau Heymans, Bas Heymans, Michel Nadorp ja Wilma van den Bosch. Viikonlopun aikana heitä voi kuulla haastattelussa, käydä heidän työpajassaan ja hakea heidän signeerauksensa.

Tampere kuplii -tapahtuman aikana kaupungilla on myös sarjakuva-aiheisia näyttelyitä ulkomailta ja kotimaasta, muun muassa Asterix-näyttely ja ruotsalaisen Åsa Grennvallin töitä.

Tapahtuma on ilmainen ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja

http://2009.tamperekuplii.fi/

Tampere kuplii -festivaali:
Antti Grönlund

Tampere Kuplii Goes Academic ja Sarjakuva-Finlandia:
Kyösti Koskela


Ippai
Egmont
Urumi
GenreWear
B2