Festarijulkistuksia

Eläkeläisten Korkeajännitys - HUMPPAA TAI KUOLE!

Ilmestyy: Viikko 14 (alustava)
Hinta: 8,90 €
Sivumäärä: 64
Koko: A5 (148 x 210 mm)
Sidonta: Liimaselkä
Värillisyys: sisus 1/1, kannet 4/0
Kustantaja: Egmont Kustannus Oy Ab

He ovat humpanneet niin Led Zeppelinin, Neil Youngin kuin Rolling Stonesienkin tahdissa. He ovat valloittaneet Saksan ja syöneet hapankaalia. Ja nyt Suomen maailmankuuluin humppaorkesteri seikkailee omassa Korkeajännityksessään!

Taistojen tietä Provinssista Berliiniin kulkee talttumaton Eläkeläiset-humppapartio sarjakuvaseikkailussaan. Monissa tuliliemissä keitetty iskuryhmä vyöryttää ja kukistaa matkallaan monta voittamattomina pidettyä europopin ja viiksiheavyn linnaketta, kunnes ollaan tarunhohtoisen Berliinin porteilla ja ratkaisevan offensiivin edessä.

Maistelutoverien tapahtumarikkaan tarinan on kirjoittanut Rovaniemen pulloseuran kasvatti, Tammelan satakieli Marko Kantola ja piirtänyt Eläkeläisten virallinen multivisualisti, arvostettu sarjakuvataiteilija ja animaattori Tomi Riionheimo.

Kulttibändin Eläkeläiset toilailuihin perustuva sarjakuva saa nostetta yhtyeen keväällä alkavasta uudesta kiertuespektaakkelista!

Julkistus lauantaina kello 11.00 Vanhan kirjastotalon Musiikkisalissa.

Ville Ranta: Eräänlaisia rukouksia

ISBN 978-952-5724-08-0
Hinta: 10,00 €
Sivumäärä: 44
Koko: 160 x 240mm
Värillisyys: 4-väri
Kieli: suomi ja englanti
Kustantaja: Huuda Huuda

Eräänlaiset rukoukset kokoaa yhteen Ville Rannan sarjakuvallisia ajatuksia kristinuskosta ja tekijän tapaan vähän muustakin. Mihin oululainen nuori isä ja sarjakuvataiteilija uskoo ja miten vallassa olevat uskonnot siihen vastaavat? Rannan rukoukset antavat itsessään vastauksia. Teoksen keskustelua herättäneet novellit on julkaistu aiemmin Oulun seurakunnan verkkosivuilla.

Julkistus sunnuntaina kello 12.30 Werstaan Auditoriossa.

GlömpX (toim. Tommi Musturi)

ISBN 978-952-5724-12-7
Hinta: 28,00 €
Sivumäärä: 168
Koko: 225 x 225mm
Värillisyys: 4-väri
Kieli: englanti
Käännös: Minna Hjort
Kustantaja: Huuda Huuda

Kansainvälisesti palkitun antologiasarjan kymmenes osa juhlistaa Glömpin yli kymmenvuotista taivalta. Viisitoista kotimaista taiteilijaa sisältävä suuri, värikäs ja kovakantinen kirja julkistetaan yhdessä samannimisen näyttely kanssa. Kokonaisuus on ensi kertaa esillä maaliskuun alussa Bolognan Bilbolbul-sarjakuvafestivaaleilla, josta GlömpX aloittaa kaksivuotisen näyttelykiertueen eri puolille Eurooppaa. Poikkeuksellisen kokonaisuudesta tekee sen teema: kolmiulotteinen sarjakuva.

Mukana olevat taiteilijat ja muusikot: Sami Aho, Amon Düde, Jan Anderzén, Duuserit, Fricara Pacchu, Roope Eronen, Jyrki Heikkinen, The Hoopo, Kiiskinen, Reijo Kärkkäinen, Jarno Latva-Nikkola, Hanneriina Moisseinen, Tommi Musturi, Pauliina Mäkelä, Nuslux, Aapo Rapi, Anna Sailamaa, Katri Sipiläinen, Sonja Salomäki, Janne Tervamäki ja Amanda Vähämäki.

Kirja sisältää CD-levyn. Julkistus sunnuntaina kello 12.00 Werstaan Auditoriossa.

Florent Ruppert & Jérôme Mulot: Uhkapeliä

ISBN 978-952-5724-11-0
Hinta: 19,00 €
Sivumäärä: 114
Koko: 172 x 280mm
Värillisyys: 1-väri
Kieli: suomi
Käännös: Viljami Jauhiainen
Kustantaja: Huuda Huuda

Miksi taidegallerian yövartijalla on silmät mustana? Keitä ovat kaksi pikkurikollista, jotka rettelöivät ja haastavat riitaa Pariisin keskustassa, ja miksi ihmeessä samat hahmot esiintyvät myös taidenäyttelyn maalauksissa? Uhkapeliä on vaivihkaa auki keriytyvä rikosmysteeri, mutta myös viiltävän ironian ja sysimustan huumorin läpitunkema tarina petoksesta, riskinotosta ja autoista, joilla on aasinkorvat.

Florent Ruppertia ja Jérôme Mulot'ta on hyvästä syystä tituleerattu sekä älykkään sarjakuvan tulevaisuudeksi että hävyttömiksi kauhukakaroiksi. Uhkapeliä on taiteilijoiden toinen suomeksi julkaistu teos.

Yong-Deuk Kwon: Yölinja

ISBN 978-952-5724-09-7
Hinta: 8,00 €
Sivumäärä: 32
Koko: 160 x 240mm
Värillisyys: 1-väri
Kieli: suomi
Käännös: Tiina Lehikoinen
Kustantaja: Huuda Huuda

Yölinja on kirja toveruudesta ja mutkikkaista ratkaisuista. Etelä-korealainen Yong-Deuk Kwon kuvaa lakonisen vähäeleisesti nuortenaikuisten arkea. Tarinan alussa tuhlaajapoika Yeong-su palaa Soulista kotikaupunkiinsa ja tapaa entisen ystävänsä. Pian toverusten keskinäinen luottamus joutuu kuitenkin koetukselle, sillä he ihastuvat samaan tyttöön. Pojista tulee toistensa kilpailijoita. Oman arvoituksensa tarinassa tarjoavat tyttö ja yölinja.

Yong-Deuk Deuk edustaa Etelä-Korean nuorta omaelämänkerrallista sarjakuvantekijäpolvea - uutta manhwaa, jossa arjen taustalla kumpuaa voimakasta symboliikkaa.

Ville Pirinen: Yhesti yhes paikas

ISBN 978-952-9887-58-3
Hinta: 5,00 €
Sivumäärä: 40
Koko: 174 x 123mm
Värillisyys: 1-väri
Kieli: suomi
Kustantaja: Suuri Kurpitsa

YHESTI YHES PAIKAS on minialbumillinen Ville pirisen sarjakuvamuotoisia sivuhuomautuksia ihmiselon monimutkaisuudesta. Vapautuneella viivalla kerrotut tarinat käsittelevät suuria teemoja kuten rakkaus, kuolema, kakka, junnupesis, perunalastut ja rock.n.roll. Materiaali on sekä hupsua että pelottavaa, kuten elämä itsekin. Suositellaan mieluummin aikuisille kuin imeväisille.

Ville Pirisen sarjakuvia, kuvituksia, kuvataiteita ja musiikkeja on julkaistu jatkuvalla syötöllä 90-luvun alkupuolelta lähtien. Jotkut julkaisuista ovat olleet ihmeen hyviä ja muutkin kohtuullisia, paitsi ne, jotka ovat ihan surkeita. Pauli Kallion käsikirjoittama ORNETTE BIRKS MAKKONEN lienee sarjakuvista kuuluisin. Mainitaanpa myös kaakkoisessa Suomessa tunnettu KELMEÄ KAUPUNKI ja Nyt-liitteessä ilmestynyt DYSTOPIA 2000 sekä musiikeista Black Audio, Steel Mammoth ja Digitaalimiehet.

Julkistus lauantaina kello 13.00 Vooninki-salissa.

Pauli Kallio & Kati Kovács: Onnen lahjat 2: Tappele kuin mies!

ISBN 978-952-9887-59-0
Hinta: 15,00 €
Sivumäärä: 68
Koko: 174 x 230mm
Värillisyys: 4-väri
Kieli: suomi
Kustantaja: Suuri Kurpitsa

Kuuttakymmentä lähestyvä Mauri on maailman menon tarkkailija ja arkipäivän filosofi, terävänäköinen keskiraskaiden oluthuurujenkin läpi. Maurin siskontytär Piitu toteuttaa päivittäin vihaisen nuoren naisen kutsumustaan ja opiskelee kirjallisuustiedettä. Maailmanparantajan sopuisa poikaystävä Niko sinnittelee sitkeästi puun ja kuoren välissä. Kramppien ja nyrjähdysten Tanja, Risto, Aino ja Esko vierailevat sivurooleissa. Tapahtumapaikkana loistaa Kati Kovácsin värikylläiseksi siveltämä keskisuuri suomalainen kaupunki.

TAPPELE KUIN MIES! on käsikirjoittaja Kallion ja piirtäjä Kovácsin toinen Onnen lahjat -kokoelma. Useimmat nelivärisen niteen sarjoista on julkaistu alun perin Kumppani-lehdessä. Mukana on myös Juomanlaskijassa ja Lukufiiliksessä ilmestyneitä jaksoja. Moneen kertaan palkitun tekijäparin yhteistöihin kuuluu myös VÄRITETYT UNET, joka oli ehdolla vuoden 2008 Sarjakuva-Finlandian saajaksi.

Julkistus lauantaina kello 14.00 Vooninki-salissa.

JP Ahonen: Villimpi Pohjola 2

ISBN 978-952-67106-1-7
Hinta: 12,00 € (festaritarjous!)
Sivumäärä: 100
Koko: 225 x 176 mm
Värillisyys: 4-väri
Kieli: suomi ja englanti
Kustantaja: Daily Hero Press

Kulttisuosion saavuttanut sarjakuva jatkaa opiskelijaelämän, ihmissuhteiden ja pop-kulttuuriviittausten boolimaljassa.

Villimpi Pohjola 2 sukeltaa syvemmälle vanhastaan tutun kaveriporukan aivoituksiin, missä tunteet ovat solmussa kuin pelikonsolin johdot ja ajatukset hukassa kuin gradun tutkimusapparaatti. Muun muassa Aamulehdestä ja Lapin Kansan Hetki-liitteestä tuttu strippisarja jatkaa progressiivista linjaansa, kokeillen uusia tarinankerronnan muotoja ja rikkoen perinteisen sanomalehtisarjakuvan normeja. Sadan nelivärisivun aikana albumi tarjoilee toverillista naljailua lähikuppiloissa, fiilistelyä kahvikupposten äärellä sekä absurdeja tilanteita makuukammarissa. Ja löytyy sokerina pohjalta vielä yhdet haikeat jäähyväisetkin.

Lukijaa ei missään vaiheessa päästetä helpolla, sillä stripit vaativat helposti useamman lukukerran että löytäisi kaikki yksityiskohdat, semioottiset vihjeet ja pop-kulttuuriviittaukset. Villimpi Pohjola 2 petaa petiä valmiiksi tulevia liskodiskoja ja hahmovetoisempia albumeita varten.

Julkistus lauantaina klo 13.00 Werstaan Konferenssisalissa.

Ave Koskela: Hemmo, iskän poika

ISBN 978-952-5754-08-7
Hinta: 22,00 €
Sivumäärä: 160
Koko: 176 x 250 mm
Värillisyys: 1-väri
Kieli: suomi
Kustantaja: Zum Teufel!

Hemmo, iskän poika aloittaa kronologisesti etenevän kovakantisten kirjojen sarjan, joka kokoaa kaikki Hemmo Paskiais -tarinat kauniiksi kirjastoksi. Kirjoihin kootaan niin keräilyharvinaisuuksiksi jo muuttuneet Hemmo-albumit kuin aikoinaan vain Pahkasioissa ja Potseissa julkaistut tarinat.

Ensimmäinen kirja sisältää ihkaensimmäiset Hemmot vuosilta 1986-89.

Julkistus lauantaina klo 16.00 Vooninki-salissa.


Ippai
Egmont
Urumi
GenreWear
B2